boomverzorging


"Als een boom eenmaal staat dan gaat de rest vanzelf." Dat horen we regelmatig, maar niks is minder waar. Een boom heeft regelmatig onderhoud nodig. Zonder verzorging gaat een boom al snel dood of hij groeit alle kanten op, behalve de goede. Regelmatig snoeien en bemesten houdt een boom gezond. Maar ook het kappen van een boom is soms nodig.

Bomen snoeien

Zodra een boom begint te groeien is het belangrijk om 'begeleidingssnoei' tot toe passen. Dit gaat door totdat de boom de volwassen vorm heeft bereikt. Maar ook als de boom volwassen is blijft snoeien nodig, zodat de boom veilig blijft, het dode hout regelmatig wordt verwijderd en de boom nagekeken wordt op ziektes. Achterstallig snoeiwerk kost veel tijd en kan bovendien gevaar opleveren voor uw omgeving. Waarom is bomen snoeien zo belangrijk?

Bomen bemesten

Naast snoeien is het bemesten van bomen met goede organische meststoffen zeer belangrijk. Wij verzorgen dir graag voor u. 

Bomen kappen

Het kan ook zijn dat een boom ziek of dood is, of dat er ruimte gecreĆ«erd moet worden om de bomenbestand gezond te houden. Het kan dan nodig zijn om een boom te kappen. Voor kappen van bomen in Apeldoorn en omgeving bent u bij Achterberg Groenprojecten aan het juiste adres.

Kroonverankering

In hele grote, vaak monumentale bomen zitten vaak lange zware takken die, door hun gewicht, makkelijk kunnen breken. Dan kan het soms nodig zijn om een kroonverankering te plaatsen. Schakel ons in voor het plaatsen van een kroonverankering

Stobben verwijderen en frezen

Voor het afvoeren van het vrijgekomen afval en stamhout kunt u op ons rekenen. Het verwijderen en frezen van stobben kunnen wij middels een betrouwbare vaste onderaannemer voor u verzorgen.

Omdat wij gebruik maken van klim- en afvangtechnieken kunnen wij ook in beperkte ruimtes uw bomen snoeien en/of kappen.

Schakel ons in voor de verzorging van uw bos en bomen. Neem direct contact op!

Neem direct contact op: