Onkruidbestrijding


Het verwijderen van onkruid is één van de minst geliefde onderhoudswerkzaamheden in de tuin. Het moet in de meeste tuinen vaak gebeuren en u blijft er mee bezig. Het komt niet alleen voor in de borders, maar ook tussen de bestrating, in het grind, garagedaken en dakgoten. 

Hoe blijft u onkruid de baas?

De beste manier om onkruid de baas te blijven, is het regelmatig verwijderen ervan. Als u veel last hebt van onkruid, kunt u het beste elke week even de tuin doorlopen om het te verwijderen. Als u een maand wacht is het vaak veel meer, begint het uit te zaaien en loopt u achter de feiten aan. 

Meer planten = minder onkruid

Wat ook goed werkt, is de tuin zo aan te planten, dat er weinig zwarte grond over blijft. Want waar planten staan, groeit veel minder onkruid. En een mooie bloeiende plantenborder is toch veel mooier dan een border waar maar een paar planten staan en die verder vol staat met onkruid? Met advies over tuinbeplanting staan wij graag voor u klaar.

Er zijn ook hardnekkige onkruiden, zoals zevenblad en kweekgras. Lastig te verwijderen, ze komen snel terug en breiden zich snel uit. Gelukkig zijn daar goede middelen voor, waarmee ze goed te bestrijden zijn. Wij kunnen dit voor u uit handen nemen, zodat ook deze onkruiden in uw tuin tot het verleden behoren. 

Schoonmaken tegen onkruid

Het regelmatig schoonvegen van uw bestrating, het harken van het grind, schoonmaken van garagedaken en dakgoten is belangrijk en voorkomt dat er onkruid groeit op plekken waar u het niet wenst.

Hulp nodig bij uw strijd tegen onkruid? Neem contact met ons op!

Bekijk al onze foto's op de pagina inspiratie.

Neem contact met ons op: