Gazon aanleggen of vernieuwen


Gazon is een van de meest gebruikte elementen in de tuin. Gazon brengt rust in de tuin, creëert ruimte, is lekker koel in de zomer en mooi als speelplaats voor uw kinderen.

Gazon vernieuwen

Maar behalve dat het vaak in nieuwe tuinen wordt aangelegd, gebeurt het ook dat na een aantal jaren het gazon moet worden vernieuwd, of dat u in plaats van een border, een vijver, of een ander element in uw tuin een nieuw gazon aan wilt laten leggen.

Graszoden

Achterberg Groenprojecten helpt u graag met het ontwikkelen van uw gazon, vanaf het verwijderen van de eventuele obstakels tot en met het werkelijke aanleggen van uw nieuwe gazon. Dit kan in de vorm van graszoden of inzaaien. Inzaaien is in de meeste gevallen goedkoper, maar het voordeel van graszoden is: het is direct groen, u heeft geen last van grind en wortelresten die vaak in de bovenlaag aanwezig zijn en u heeft minder onkruiden.

Big Slabs

Graszoden worden in de meeste gevallen gelegd in zodes van een vierkante meter, maar bij grote gazons worden ook vaak de zogeheten Big Slabs gebruikt. Dit zijn graszoden variërend van vijftig centimeter tot een meter breed en met een lengte tot zestig meter. Bij grote gazons kan dit voordeliger zijn, omdat er een korte tijd een grote oppervlakte kan worden gelegd. Alles is dus mogelijk.

De aanleg van uw nieuwe gazon verzorgen wij graag voor u. Vul het formulier rechts op deze pagina in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Bekijk de gazonnen die wij aanleggen

Bekijk al onze foto's op de pagina inspiratie.

Bekijk al onze foto's op de pagina inspiratie.

Neem direct contact op: