Kroonverankering plaatsen


Het plaatsen van een kroonverankering in bomen kan nodig zijn als er een situatie ontstaat die met snoeien niet meer kan worden opgelost. Bijvoorbeeld bij oude, vaak monumentale bomen die minder groeien en daarom extra aandacht nodig hebben. Of op plaatsen waar geen zware takken uit mogen breken, denk bijvoorbeeld aan een grote boom waarvan de kroon boven een woning hangt.

Wat is een kroonverankering?

Een kroonverankering is een kunstmatig, flexibel anker dat wordt aangebracht tussen de stam en een tak, of tussen takken onderling. Het doel van een kroonverankering is voorkomen dat de verankerde tak uitbreekt en schade veroorzaakt aan de boom of de omgeving. De verankerde tak kan wel bewegen, maar breekt minder snel en scheurt minder snel uit. 

Bij storm worden de grote piekbelastingen geleidelijk opgevangen door middel van het anker en komt er minder kracht op de zwakke plekken/aanhechtingen te staan. Het is niet altijd te voorkomen dat verankerde takken alsnog uitbreken, maar ze blijven bij een kroonverankering in de meeste gevallen wel in het anker hangen waardoor er geen schade aan de omgeving ontstaat.

Kroonverankering plaatsen? 

Heeft u een boom die u verankerd wilt hebben? Laat het weten, wij helpen u graag. U kunt een bericht achterlaten via het formulier op deze pagina.


Neem direct contact op: