Grondwerk


De eerste klus die doorgaans geklaard moet worden bij de aanleg van een nieuwe tuin is het grondwerk. Onder grondwerk valt het uitgraven en afvoeren van de zwarte grond. Maar ook het op hoogte maken van de tuin en het spitten van de plantborders, aanleggen talud en het uitgraven van een vijver of bouwput hoort bij grondwerk.

Grondwerk is de basis voor uw tuin

Het grondwerk is de basis voor de aan te leggen tuin. Er moet voldoende zand onder het straatwerk zitten, er moet ruim genoeg uitgegraven worden, de borders en het gazon moeten goed op hoogte zijn gebracht en het moet goed gespit zijn.

Bezuinig niet op grondwerk

Vaak wordt er bezuinigd op het grondwerk, omdat er wordt gedacht: "daar zie je straks toch niks meer van terug". Niets is minder waar. Als er te weinig zand onder het straatwerk ligt, zal het sneller verzakken, of bij vorst omhoog komen. Als de borders niet goed zijn gespit, zal de beplanting veel minder goed groeien. Is de tuin niet goed op hoogte gebracht, dan spoelt de zwarte grond na een flinke regenbui over de nieuwe bestrating. Daarom is het belangrijk dat dit goed gebeurt.

Als de tuin eenmaal aangelegd is met slecht grondwerk is het lastig te herstellen. Zorg dus voor een goede basis, daar heeft u altijd profijt van. Wij helpen u met advies en natuurlijk de uitvoering van het grondwerk. Het uitvoeren van het grondwerk en de af- en aanvoer van de benodigde materialen, kunnen wij middels betrouwbare onderaannemers compleet voor u verzorgen.

Neem contact met ons op voor het uitvoeren van het grondwerk in uw tuin.

Bekijk al onze foto's op de pagina inspiratie.

Neem direct contact op: