Nieuws


Kunstgras

Een aantal maanden geleden waren wij aan het werk bij een klant waarop de buurman van deze klant ons benaderde met een vraag over het gras in zijn tuin. Dit gras lag op een donkere en vochtige plek en daardoor groeide het matig en was de kwaliteit niet om over naar huis te schrijven. Na een gesprekje aan de keukentafel was de conclusie snel gemaakt, voor deze klant was kunstgras de beste opties. Hij wilde namelijk geen energie meer steken in het onderhouden van deze grasmat en wilde in één keer klaar zijn. 

Uiteindelijk hebben we het oude gazon eruit gehaald en de zwarte grond tot 10 a 15 centimeter af gegraven. Daarna het uitgegraven cunet met hoogzand gevuld, verdicht en waterpas uitgevlakt. Na deze voorbereidingen konden de rollen kunstgras erin gelegd worden. Dit was een mooie uitdaging. Dit omdat er veel ronde bochten en veel hoeken in het te leggen vlak zaten. Maar ook dit kunnen we hartstikke mooi strak krijgen. 

De klant is nog steeds enorm blij met het eindresultaat. Regelmatig komen wij langs om het gras schoon te balzen en te harken. Het gras verzakt nagenoeg niet en door het zandbed onder het gras is het ook veel minder vochtig dan voorheen. 

We zien kunstgras vooral veel terugkomen bij mensen met kleine kinderen of mensen die geen tijd en geld meer willen investeren in het huidige gazon. Wat uw situatie ook is, kunstgras kan een mooie toevoeging zijn aan het speel- en leefplezier in uw tuin. Benieuwd naar meer informatie? Neem contact met ons op!

Lees verder...

Natuurlijke erfafscheidingen

Of u nu geen buren heeft, hele leuke buren heeft of juist niet zo goed kunt opschieten met uw buren, we houden allemaal van een beetje privacy. Privacy in huis maar ook in onze tuin. Regelmatig krijgen wij de vraag om een natuurlijke erfafscheiding te maken voor onze klanten. Soms wordt hiertoe besloten omdat de huidige schutting verrot is, soms omdat het naastgelegen pad ook vervangen wordt en soms omdat onze klanten toe zijn aan wat ‘nieuws’. In deze blog vertellen wij u iets meer over de mogelijkheden en wanneer u voor een bepaalde optie kunt kiezen.

Over een langere periode is de meeste voordelige optie de de houten-planken schutting. Wellicht is deze optie in eenmalige kosten iets duurder maar het behoeft na aanschaf bijna geen onderhoud waardoor er weinig tot geen jaarlijkse kosten aan onderhoud hoeven worden uitgegeven.

Een andere optie is het plaatsen van een haag. Het leuke van deze vorm van erfafscheidingen is dat er leven in zit. Je moet deze hagen wel is waar onderhouden maar het is groen, het leeft en vogeltjes nestelen zich er in, dus het is een levendige bedoeling. Het mooie van bijvoorbeeld een beukenhaag als erfafscheiding is dat de kleur zich ook aanpast, in de herfst en winter zijn beuken bruin en in de lente en zomer worden ze groen. Het is onderhoudsintensiever maar voor veel van onze klanten is het nog steeds een populaire vorm van erfafscheiding.

De laatste tijd zien we een steeds grotere vraag naar composiet schuttingen. Deze schuttingen zijn gemaakt van composiet (kunststofproduct) en daardoor zijn ze slijt- en kleurvast, duurzaam en ze verrotten niet. Ze zijn een stuk duurder dan de andere vormen van erfafscheidingen maar het kan een ideale keus zijn voor mensen die een moderne tuin hebben in een nieuwbouw wijk.

Wat uw wensen ook zijn, wij kunnen ze realiseren. Neem contact op voor meer informatie.

Lees verder...

Oude & Monumentale bomen

Een aantal weken geleden zijn wij gevraagd om een oude monumentale boom te verzorgen. Deze boom heeft jarenlang op grond gestaan die eigendom is van de gemeente maar recent is dit stuk grond verkocht aan een echtpaar. Zij kochten dit stuk grond inclusief deze boom die zeker meer dan 150 jaar oud is en volgens de eigenaren tot de oudste bomen van Eerbeek behoren.

De vraag van deze klant was om de boom te snoeien, het dode hout eruit te halen en de boom weer in een gezonde en natuurlijke staat terug te brengen. Ondanks dat dit een oude boom is, is deze na het onderhoud weer levensvatbaar en kan hij dus op een gezonde en natuurlijke manier nog ouder worden.

Deze boom is door de ouderdom hol geworden maar leeft nog steeds. De doorsnee van deze boom is inmiddels meer dan 160 centimeter. We hebben deze boom klimmend gesnoeid en op deze manier de zware uiteinden van takken verwijderd. Hiermee wordt de kans op uitbreken van de boom aanzienlijk verminderd. De 8 meter lange takken werden door ons ingekort en vooral minder zwaar gemaakt door het oude hout te verwijderen. Omdat de boom hol is heeft de boom steeds minder draagkracht. Hierdoor is het van belang dat de kroon van de boom minder groot wordt zodat de boom nog steeds in staat is de zware takken ‘te dragen’.

Uiteraard hebben we ook deze boom goed verzorgt. Heeft u ook een oude en/of monumentale boom en heeft deze behoefte aan de verzorging door een expert? Neem contact met ons op!

Lees verder...

Werken in de winter

De echte winterkou zet nog steeds niet door: het is zacht voor de tijd van het jaar. Er kan nu dus ook nog volop in de tuin worden gewerkt. 

Misschien denkt ook u wel dat er in de winter niets in de tuin kan en mag worden gedaan, maar met name voor het uitvoeren van tuinaanlegwerkzaamheden is het weer nog erg goed. Denk hierbij aan het aanleggen van verhardingen, het plaatsen van een schutting en/of pergola, of het aanplanten van hagen, bomen en heesters. Allemaal werkzaamheden die nog prima kunnen worden uitgevoerd, zolang het niet vriest. Zo hebben wij bijvoorbeeld eind december nog een schutting geplaatst en op de eerste week van januari een stuk verharding aangelegd.

Lees verder...

Profiteer van tijdelijk belastingvoordeel

Nog vier maanden profiteren van het 6% BTW tarief op het arbeidsloon.

Sinds 1 maart 2013 is het BTW tarief op het arbeidsloon verlaagd van 21% naar 6%. Dit duurt nog tot en met 1 maart 2014. Dit geldt voor tuinrenovatie, tuinaanleg en tuinonderhoud bij woningen ouder dan 2 jaar. Nu het bijna winter wordt en het blad van de bomen begint te vallen. Wordt het ook weer tijd voor het winterklaar maken van uw tuin. Maar ook snoeien en/of verwijderen van bomen zijn klussen die ook als het vriest gewoon uitgevoerd kunnen worden. U kunt dus nog 4 maanden profiteren van dit lage BTW tarief.

Neem contact met ons op voor meer informatie. Dit kan via het contactformulier op de website, maar bellen mag natuurlijk ook inhoud in.

Lees verder...