Of u nu geen buren heeft, hele leuke buren heeft of juist niet zo goed kunt opschieten met uw buren, we houden allemaal van een beetje privacy. Privacy in huis maar ook in onze tuin. Regelmatig krijgen wij de vraag om een natuurlijke erfafscheiding te maken voor onze klanten. Soms wordt hiertoe besloten omdat de huidige schutting verrot is, soms omdat het naastgelegen pad ook vervangen wordt en soms omdat onze klanten toe zijn aan wat ‘nieuws’. In deze blog vertellen wij u iets meer over de mogelijkheden en wanneer u voor een bepaalde optie kunt kiezen.

Over een langere periode is de meeste voordelige optie de de houten-planken schutting. Wellicht is deze optie in eenmalige kosten iets duurder maar het behoeft na aanschaf bijna geen onderhoud waardoor er weinig tot geen jaarlijkse kosten aan onderhoud hoeven worden uitgegeven.

Een andere optie is het plaatsen van een haag. Het leuke van deze vorm van erfafscheidingen is dat er leven in zit. Je moet deze hagen wel is waar onderhouden maar het is groen, het leeft en vogeltjes nestelen zich er in, dus het is een levendige bedoeling. Het mooie van bijvoorbeeld een beukenhaag als erfafscheiding is dat de kleur zich ook aanpast, in de herfst en winter zijn beuken bruin en in de lente en zomer worden ze groen. Het is onderhoudsintensiever maar voor veel van onze klanten is het nog steeds een populaire vorm van erfafscheiding.

De laatste tijd zien we een steeds grotere vraag naar composiet schuttingen. Deze schuttingen zijn gemaakt van composiet (kunststofproduct) en daardoor zijn ze slijt- en kleurvast, duurzaam en ze verrotten niet. Ze zijn een stuk duurder dan de andere vormen van erfafscheidingen maar het kan een ideale keus zijn voor mensen die een moderne tuin hebben in een nieuwbouw wijk.

Wat uw wensen ook zijn, wij kunnen ze realiseren. Neem contact op voor meer informatie.

erfafscheiding1.JPG
erfafscheiding3.JPG
erfafscheiding2.JPG